www.posvudusha.com

U kategoriji država, Hrvatska se kao autodestinacija nalazi na trećem mjestu sa 7,6 posto udjela, iza Njemačke koja uvjerljivo vodi sa 27,6 posto.

Istra je osmu godinu zaredom najpoželjnije regionalno odredište njemačkih automobilista, pokazalo je istraživanje poznatog njemačkog automobilskog kluba ADAC-a. Popularnost Istre povećala se za jedan posto u odnosu na prošlu godinu, na 13 posto udjela. Daleko iza nje na drugom i trećem mjestu su Lago di Garda u Italiji sa 5,2 i Dalmacija sa pet posto udjela, dok je na četvrtom mjestu Veneto i Friuli sa 3,9 posto.

Kako piše Glas Istre, ADAC svake godine provodi testiranje o putovanjima privatnim automobilom na odmor između 170.000 ruta koje za svoje članove sastavljaju ADAC-ovi stručnjaci.

Istraživanje obuhvata podatke o korištenju ADAC-ovog Routenplannera za trasiranje itinerara iz Njemačke prema destinacijama u kojima Njemci provode godišnji odmor. U trasiranim rutama na Istru se, prema uzorku od 1,3 miliona upita korisnika ADAC-ova Routenplannera, odnosilo njih 13 posto, što je istaknulo Istru kao najtraženiju regiju.

U kategoriji država, Hrvatska se kao autodestinacija nalazi na trećem mjestu sa 7,6 posto udjela, iza Njemačke koja uvjerljivo vodi sa 27,6 posto, te Italije sa 18,1 posto, ali ispred Austrije (6,8 posto) i Turske (6,2 posto).

IZVORposlovni dnevnik
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here