remix
Seebiz

Bloomberg navodi kako će u sklopu YouTube-a iduće godine biti pokrenut potpuno novi servis za streamanje muzike koji se bazira na plaćanju pretplate.

Novi servis za sada nosi privremeno ime Remix, te bi se trebao pojaviti u martu iduće godine. Riječ je o novom pokušaju YouTubea odnosno Googlea (nakon Play Musica i YouTube Music Keya) da pridobije korisnike koji se sada služe popularnim servisima kao što su Spotify i Apple Music.

Kako bi novi servis bio uspješan od samog početka navodno su već postignuti dogovori o saradnji s većim imenima s područja muzičkog izdavaštva. Među partnerima za budući Remix između ostalih spominje se Warner Music Group (s kojim je ugovor o saradnji već potpisan) te servis Vevo koji posjeduje široku biblioteku muzičkih videa.

Pregovori navodno traju i s preostalim većim muzičkim izdavačima, Sony Music Entertainmentom i Universal Music Groupom (koji su ujedno i vlasnici spomenutog Vevo servisa).

Vrijedi spomenuti da je YouTube prošle godine angažovao bivšeg člana izvršnog odbora Warner Music Groupa, Lyora Cohena, koji je pri dolasku u YouTube odmah pokrenuo reorganizaciju koja je uključivala i prelazak osoblja iz Play Musica u YouTube, a Cohen je ujedno i idejni začetnik spomenutog Remixa.

IZVORSEEbiz
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here