Poslovni sajam „Nauka za privredu” otvoren je danas u Kongresnom centru „Master” Novosadskog sajma u 11 sati, a na prvoj sajamskoj manifestaciji iz oblasti nauke, organizovanoj na inicijativu Pokrajinske vlade kao korak ka čvršćem povezivanju nauke i privrede, predstaviće se 23 izlagača.

„Sam naziv manifestacije opredeljuje suštinu onoga što želimo da uradimo“, navodi predsjednik Organizacionog odbora sajma i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević

„Suština je da svi naučni potencijali, sva naučna dostignuća i inovacije do kojih naši priznati naučnici i istraživači dolaze na fakultetima i naučnim institucijama budu što više primjenjeni u privredi i daju doprinos bržem ekonomskom razvoju. To je ideja i cilj ovog sajma.
Na dvodnevnoj manifestaciji će se predstaviti gotovo svi fakulteti Univerziteta u Novom Sadu, instituti za nizijsko šumarstvo, za prehrambene tehnologije i „BioSens”, univerziteti iz Crne Gore i Republike Srpske, Univerzitet „Edukons”, Pokrajinska vlada, Ministarstvo prosvjete i, kako Milićević ističe, visoka delegacija najrazvijenije francuske regije Val d’ Oaz.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here