Kako bi istaknuli važnost uloge žena na današnjoj poslovnoj, ekonomskoj, kulturnoj i socijalnoj sceni Bosne i Hercegovine, te im pružili mogućnost za međusobno povezivanje kroz promociju istinskih životnih vrijednosti, marketing agencija Altermedia je prije dvije godine pokrenula projekat Ladies In.

Taj jedinstven događaj, je za kratko vrijeme uspio stvoriti zajednicu od 10.000 članica, sve redom uspješnih žena u našoj zemlji, koje se jednom mjesečno okupe na gala eventima, kako bi promovirali kulturu, žensko poduzetništvu i istinske životne vrijednosti.

Upravo članice Ladies In zajednice su bile inicijatorice za pokretanje projekta “Ladies In Awards – Izbor žene godine 2017.”, koji će se realizirati 15.12.2017. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Tom prilikom uz prigodan i zanimljiv program, izabrat će se najuspješnije žene u šest kategorija (biznis, inovacije u biznisu, malo poduzetništvo, kultura, moda, društvena odgovornost), a samo jedna od njih će osvojiti laskavu titulu “Žena godine 2017.”.

Kandidatkinje će birati članice Ladies In zajednice, te čitatelji portala i magazina Ladies In, koji imaju priliku glasati preko posebne aplikacije koja je objavljena na web stranici www.ladiesin.ba.

Sve dobitnice priznanja čekaju vrijedne nagrade, a “Ženu godine Ladies In 2017.” očekuje unikatni, zlatni prsten, koji je specijalno urađen za ovu priliku, a predstavlja repliku nakita sa dvora srednjovjekovne Bosne.

Eventi Ladies In, koji se organiziraju u četiri grada Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Mostaru, postali su sinonim uspješnih žena iz Bosne i Hercegovine. Godišnje se organizira oko 30 evenata, a u prosjeku svaki event posjeti oko 400 žena, među kojima su bile i ambasadorice u BiH, poput ambasadorice SAD Maureen Cormack, Indonezije Amelia Achmed Yani i Švicarske Andrea Rauber Saxer

Treba napomenuti da je Ladies In, zbog svoje specifičnosti i originalnosti, u 2016. godini proglašen najboljim događajem u BiH.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here