Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) iz Fojnice dobitnik je dvije nagrade German Design Award za 2018. godinu. Nagrada “Winner” u kategoriji Excellent Product Design Furniture, dizajnera Ade Avdagića dodijeljena je za komodu iz kolekcije Primum, dok je nagrada Honorable Mention u istoj kategoriji dizajnerice Nataše Perković pripala stolici iz kolekcije Elle.

“Zahvalan sam našim timovima koji su vrijedno radili na realizaciji ovog složenog projekta. Ovo je do sada najznačajnija međunarodna potvrda našeg uspjeha. Obje kolekcije su idealan spoj umijeća vrhunskih majstora i sjajnih bosanskih dizajnera, i drago nam je da to prepoznaju žiriji natjecanja u oblasti produckt designa čiji kriteriji su među najvišim u Evropi i svijetu”, izjavio je Muhamed Pilav vlasnik i direktor komapnije MS&WOOD.

“Karakteristično oblikovana nogara na komodi PRIMUM širi se i razvija u gornju ravnu površinu što cijeloj komodi daje elegantan okvir. Bezvremenski lijep komad namještaja koji svojom karakterističnom prednjom stranom upravo slavi drvo i njegovu upotrebu”, kaže se između ostalog u obrazloženju žirija.

German Design Award je najznačajnije takmičenje Njemačkog vijeća za dizajn koje predstavlja “pionirske kontribucije njemačkoj i međunarodnoj dizajn sceni.” Osnivanje Njemačkog vijeća za dizajn, organizatora takmičenja German Design Award, inicirao je njemački Bundestag 1953. godine s ciljem pružanja podrške i promocije njemačkom dizajnu.

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 360 radnika. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “MS&WOOD College” u kojem je primijenjen koncept cjeloživotnog učenja. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here