Pripremne radionice u Sarajevu i Banja Luci za Poslovni forum u Cirihu

462
poslovni forum

I-platform– Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine iz Berna, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora Republike Srpske, Privredna komora Federacije BiH, projekat Dijaspora za razvoj i SIPPO, organiziraju Poslovni forum i B2B sastanke koji će se održati 10. novembra 2017. godine u Cirihu.

Tim povodom, a u cilju pripreme kompanija za učešće na predstojećim B2B sastancima, organizatori događaja su u Sarajevu i Banjoj Luci organizirali pripremne radionice na kojima su predstavnici kompanija učesnica imali priliku saznati više o uvjetima poslovanja na tržištu Švicarske, Austrije i Njemačke u oblasti opremanja objekata, te dobiti praktične upute kako se predstaviti na poslovnim susretima, saopćeno je iz VTK.

Tokom radionica je istaknuto, između ostalog, da sektor opremanja bilježi rast posljednjih godina i postoji perspektiva za nove tržišne lance vrijednosti gdje se BiH može pozicionirati. S tim u vezi, organizatori su izrazili nadu da će bh. kompanije na predstojećem poslovnom skupu u Cirihu uspjeti generirati veće interesovanje za proizvode i usluge koji se mogu izvoziti iz BiH, te da će kreirati dugotrajna poslovna partnerstva koja će rezultirati investicijama.

Na poslovnim susretima u Cirihu učestvovat će oko 20 kompanija iz oblasti opremanja zainteresirane za poslovanje na tržištu Švicarske, tj. kompanije koje nude usluge projektiranja i dizajna ili proizvode za građenje i opremanje stambenih, ugostiteljskih,  smještajnih, te poslovnih objekata, kao što su: namještaj, podovi, građevinska stolarija, montažne kuće i elementi, građevinski materijali i drugi proizvodi za građenje i opremanje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here