Samsung Electronics Co., Ltd. je imao evropsko predstavljanje novog Wind-Free TM klima-uređaja koji se montira na zid, the AR9500M, za europske medije i partnere u cilju osnaživanja širenja svog poslovanja klima-uređajima u Evropi.

Wind-Free TM rashladni klima uređaj je dio Samsungove eksluzivne tehnologije koja održava prijatnu sobnu temperature bez nepirjatnog osjećaja hladnog strujanja, omogućavajući tako idealnu sobnu temperature za dubok i odmoran san. Ovaj potpuno drugačiji klima-uređaj je dizajniran tako da riješi dvije najčešće korisničke neugodnosti: nelagodu od direktnog hladnog strujanja zraka i previsokog računa za struju.

Ovaj učinak se postiže nježnim raspršivanjem hladnog zraka kroz 21.000 mikro rupice zraka, metoda koja stvara osjećaj “da je zrak i dalje tu” se kreće brzinom sporijom od 0.15 m/s. Tokom ljetne sezone AR9500M brzo snižava temperaturu u Fast Cooling Mode-u , a zatim se automatski prebacuje na Wind-Free TM Cooling Mode jednom kad se postigne željena temperatura. Ovaj sistem hlađenja u 2 koraka dokazano smanjuje potrošnju energije i do 72%.

Oba načna rada podržava Samsungov revolucionarni digitalni pretvarač od 8-pola/ Digital Inverter 8-pole/ i POWERboost tehnologija. 8-polni motor, koji ima 8 magneta umjesto uobičajenih 4, generira manje obrtne fluktuacije tako da je generalno potrebna manja količina energije. POWERboost tehnologija skraćuje vrijeme kako bi kompresor mogao postići maksimalni broj Hertz-a.

AR9500M-va jedinstvena trouglasta arhitektura sa nadograđenom strukturom šireg ulaza omogućava da se  više zraka usisa odjednom, dok optimalna širina i ugao izlaza, dodatna V-lopatica, te veliki ventilator, koji je 22 posto veći nego u prethodnim modelima, također osiguravaju da se hladan zrak brže, dalje i šire propagira, te je sposoban da dođe do svakog ugla u prostoriji.

AR9500M ima Wi-Fi-ready opciju i može se kontrolirati sa bilo kojeg mjesta uz pomoć pametnog telefona i Samsung Smart Home aplikacije. Korisnici mogu daljinski regulirati temperaturu, prilagoditi postavke, dobivati ažuriranja u realnom vremenu o radu njihovog klima-uređaja, pratiti dnevne potrošnje energije, imati rješenja za otklanjanje problema kada je potreban popravak,te sinkronizirati više pametnih uređaja sa klima-uređajem. Ova tehnologija bez premca nedavno je nagrađena priželjkivanom nagradom „CES Innovation Awards“ za ovu godinu.

Uz AR9500M predstavljanje, Samsung ulaže napore kako bi proširio svoje poslovanje klima- uređajima u Europi uz pomoć kompanije Samsung Electronics Klima uređaji Europe (SEACE), koja je nedavno osnovana u oktobru/listopadu 2016. kao organizacija posvećena prodaji i marketingu koja pokriva 17 tržišta u Europi. Simbolizirajući dolazak novog doba za globalnu industriju klima-uređaja, ceremonija predstavljanja je održana na elitnoj lokaciji u Milanu obično rezerviranoj za elegantna dešavanja ili modne revije kao i za predstavljanje visoke mode. Kompanija procjenjuje da će Europa biti drugo najveće B2B tržište uređaja na svijetu – ovogodišnji prihod sam je bio 3,6 milijardi $, a predviđa se da će porasti na 4,2 milijarde $ do 2020.

“Vrlo smo ponosni što možemo predstaviti naš inovativni Wind-FreeTM klima-uređaj u Europi u gradu koji postavlja trendove, u Milanu”, rekao je Wim Vangeenberghe novi predsjednik Samsung SEACE-a: i dodao: “Današnji događaj označava značajan korak u Samsungovom opredjeljenju da postane najpouzdaniji proizvođač klima-uređaja, ovdje, u Europi. Nakon što sam proveo više od 26 godina poslujući klima-uređajima, gledao sam Samsung iz daljine, i bio sam impresioniran neumornim ambicijama da se proširi na nova područja i da uspije. Nevjerojatno sam uzbuđen što sam se sada pridružio Samsungu i što sam dio širenja industrije klima-uređaja”.

Samsung je održao konferenciju za medije i konferenciju za partnere i predstavio AR9500M. Prisutni su mogli iskusiti Samsungovu inovativnu Wind-Free TM tehnologiju u posebno dizajniranim kabinama i vidjeti 360 kaseta, što je unutarnja jedinica koja također rješava korisničke bolne tačke vezane za direkno strujanje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here