Women in Adria organizira prvu konferenciju za žene u održivosti

Žene su liderice održivog poslovanja

21
Žene liderice Women in Adria

Women in Adria organizira prvu Konferenciju za žene u održivosti u Sarajevu, koja će se održati 18.04.2024. u Courtyard by Marriott, od 8:30h do 15:00h.

Konferencija je namijenjena ženama iz biznis sektora, naročito onima koje zanima kako potaknuti zaposlenike na održivost, kako pomoći sebi i svijetu kroz ESG standarde, te svima koji žele poslušati snažne žene na vodećim pozicijama u održivosti.

„Održivost nikad nije bila važnija tema te je must-have svih organizacija ako želimo planetu ostaviti našoj djeci. Naše predavačice i panelistikinje, koje su liderice u vodećim kompanijama u BiH, na konferenciji će podijeliti svoje najteže karijerne situacije i što su naučile iz njih, kako su implementirale održivost u organizacije i šta svako od nas može napraviti za bolje sutra,“ – izjavila je Ivana Matić, osnivačica Women in Adria mreže.

Cilj ove konferencije je ukazati na rad za stvaranje bolje i održivije budućnosti, gdje će žene imati ključnu ulogu u oblikovanju pozitivnih promjena. Osnaživanje žena u biznisu, te networking, jako su bitan dio ovog događaja.

Samo neke od teme kojih će se panelistinjike i predavačice dotaći su: kako transformirati trenutne trendove održivosti u poslovnu prednost, šta je obnovljeni carbon black, kako biti i profitabilan i društveno odgovoran, koja je uloga komunikacija u održivosti te koje su pravne prepreke za održivu inovaciju.

Women in Adria osnažuje žene da mijenjaju svijet. Ova najveća ženska poslovna mreža svakoj ženi daje podršku za ostvarivanje snova. Women in Adria čvrsto stoji iza ambicija svojih članica, te im pomaže u izgradnji karijernih puteva, bilo da se radi o pokretanju i rastu poslovanja ili izgradnji karijere u realnom ili javnom sektoru.

Više informacija o programu konferencije kao i načinu prijave za učešće pronađite na ovom linku .

„Pridružite nam se kako bismo zajedno radili na stvaranju bolje i održivije budućnosti“, poručuju organizatorice.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here