Osmi ekonomski forum u fokus je stavio zelenu tranziciju

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u glavnom gradu BiH u utorak je održan osmi po redu Ekonomski forum Bosne i Hercegovine.

20

“Zelena tranzicija ne predstavlja samo izazov za Bosnu i Hercegovinu, već i šansu za nova radna mjesta, ali i za bolju budućnost”, naglasila je Bašić.

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, naglasio je da BiH uprkos značajnim potencijalima kojima raspolaže ima ubjedljivo najmanje stranih investicija od svih zemalja u regionu.

“Osmi ekonomski forum BiH na najbolji način dijagnosticira potencijale, šanse ali i slabosti Bosne i Hercegovine i otvara prostor za narative koji bi političari trebali češće koristiti”, dodao je Konaković.

Prema riječima organizatora, u fokusu Ekonomskog foruma BiH 2024. jeste uloga ciljeva samoodrživog razvoja kao transformatora društvenih promjena, s posebnom pažnjom na izazove koji se nalaze pred regionom i zemljama u razvoju kakva je Bosna i Hercegovina te zapadni Balkan, a u sklopu foruma održane su dvije sesije, a to su Ekonomija i Zelena tranzicija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here