FMERI: Unis Ginex d. d. Goražde je uspješna poslovna priča, posao za 133 nova radnika

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da namjenska industrija u Federaciji BiH svakodnevno bilježi rast.

32

Razvoj namjenske industrije u Federaciji BiH rezultat je stručnog vođenja poslovnih politika kompanija, angažmana Vlade Federacije BiH i ovog federalnog ministarstva. Stoga je i poslovanje kompanija iz namjenske industrije ocijenjeno uspješnim.

“Uspješne poslovne priče donose nova radna mjesta, novi životni standard i priliku za dodatni razvoj lokalnih zajednica”, ističu iz Federalnog ministarstva.

Dodaju da kompanija Unis Ginex d.d. Goražde svoju uspješnu priču nastavlja zapošljavanjem 133 nova radnika.

“Novi uposlenici, zajedno sa već postojećom radnom snagom su garant još boljeg i većeg uspjeha ove kompanije, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Podrška namjenskoj industriji, njena ekspanzija, te otvaranje više radnih mjesta su prioriteti Vlade Federacije BiH i ovog ministarstva. Uspjeh Ginexa i naših drugih kompanija namjenske industrije ne treba stati, već hrabro se razvijati”, rekao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here