KS: Raspoređeno 1.600.000 KM za podršku start up biznisima

Ministarstvo privrede KS potpisalo ugovore sa 75 korisnika, raspoređeno 1.600.000 KM za podršku start up biznisima.

44
Po programima “Podrška za pokretanje start up poslovnih subjekata kategoriji stanovništva od 36-55 godina starosti” i “Podrška mladima za pokretanje start up poslovnih subjekata” danas su potpisani ugovori sa 75 korisnika.

Ovo je prva godina u kojoj se provodi program Podrška za pokretanje start up poslovnih subjekata kategoriji stanovništva od 36-55 godina starosti, jer je do sada ova vrsta programa bila namijenjena samo za mlade.

U svečanom dijelu, a prije potpisivanja ugovora, obratili su se premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar privrede KS Zlatko Mijatović.

“U kreiranju svojih biznisa u narednim godinama budite što hrabriji, donosite što ambicioznije finansijske, privredne, poslovne planove i sigurno će ta hrabrost dati za rezultat ostvarenje prihoda i otvaranje novih radnih mjesta, te naš opšti privredni napredak”, poručio je, između ostalog, premijer Uk poduzetnicima.

Zaprimljen je neočekivano velik broj prijava, ukupno po ova dva programa 184 prijave od kojih je izabrano 91 korisnik sredstava.

Proces registracije koji je bio uslov za potpisivanje ugovora u predviđenom roku okončalo je 75 korisnika poticajnih sredstava, s kojima su danas zaključeni ugovori.

U tu svrhu je iz Budžeta KS osigurano oko 1.600.000 KM.

Ministar Mijatović je rekao kako se raduje vidjeti kako će ovi potpisani ugovori postati temelj za nove uspješne priče, nova radna mjesta, te dati doprinos općem prosperitetu Kantona Sarajevo.

“Čestitam svim budućim poduzetnicima na hrabrosti i predanosti u ostvarivanju vaših ciljeva. Neka vam svaka prilika bude korak ka uspjehu”, zaključio je ministar Mijatović.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here