Addiko Bank Sarajevo prva dobitnica MAMFORCE© standarda u BiH

Potvrda posvećenosti zaposlenicima

33

Addiko Banka postala je prva banka u Bosni i Hercegovini koja se može ponositi prestižnim certifikatom MAMFORCE© standard. Ovo značajno priznanje potvrđuje posvećenost Banke unapređenju i podršci zaposlenicima, postavljajući nove standarde u korporativnom sektoru.

Zajednici odgovornih poslodavaca, koju čini više od 50 organizacija privatnog i javnog sektora Adria regije, pridružile su se četiri nove članice kojima je svečano dodijeljen MAMFORCE© standard, a jedna od njih je Addiko Bank Sarajevo. Na svečanoj dodjeli priznanja istaknuta je liderska uloga ovih kompanija, kojom ne samo da unapređuju kulturu svojih organizacija, već primjerom dobre prakse doprinose kvalitetnijem i inovativnijem razvoju tržišta rada.

MAMFORCE© standard dodjeljuje se kompanijama koje se ističu u stvaranju inkluzivnog radnog okruženja, te koje povećavaju produktivnost i dobrobit zaposlenih. Uvođenjem MAMFORCE© standarda kompanije rade na razvoju poticajnog i pravičnog radnog okruženja koje podržava razvoj kulture fleksibilnosti i u kojem svi zaposlenici ostvaruju ista prava zapošljavanja, profesionalnog razvoja i napredovanja.

Direktorica Sektora Upravljanja ljudskim resursima u Addiko Bank Sarajevo, Suzana Tihi-Babić ovom prilikom istakla je: „Naš cilj uključenja u projekt MAMFORCE je suštinski dobiti eksternu, nezavisnu i stručnu procjenu naših praksi koji se odnose na segment pravičnosti, raznolikosti i uključenosti. Ponosni smo na organizacijsku kulturu koju smo izgradili i koju se trudimo da stalno unapređujemo“.

Tihi-Babić je dodala i da će strateški imperativ Banke i dalje biti posvećenost zaposlenicima i izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima.

„Naš dodatni cilj je da pomognemo zadržati mlade u BiH tako da im omogućimo kvalitetne prakse, saradnju s ciljanim univerzitetima, predavanja naših zaposlenika sa specifičnim ekspertnim znanjima koja će im dati prednost na tržištu rada, kao i šansu prvog zaposlenja.”, zaključila je.

Addiko Bank Sarajevo oduvijek ima za cilj zadržavanje kvalitetnih zaposlenika i brigu o njihovoj motivaciji i angažiranosti. Smjena generacija dodatno zahtijeva od poslodavaca kontinuirano unapređenje svog imidža kao poželjnog poslodavca kako bi privukli i zadržali najbolje kandidate. Stoga Banka prati i mjeri svoju konkurentnost u smislu kompenzacija i benefita, organizuje edukacije, treninge, fizičke aktivnosti, te omogućava fleksibilnost u radu s ciljem kreiranja balansa privatnog i poslovnog života zaposlenika.

Uključenjem u MAMFORCE projekat, Addiko banka želi steći još objektivniji i dublji uvid u svoje prakse, poslušati sugestije i usvojiti najbolje prakse kako bi postala još prepoznatljivija kroz dobijeni respektabilni certifikat.

Kompanije koje su uvele Standard i koje kontinuirano rade na poboljšanjima načina i uvjeta rada bilježe poboljšanu angažiranost zaposlenika i povećanu produktivnost. Ujedno, zahvaljujući raznolikosti svojih zaposlenih tržištu nude bolje proizvode i usluge te donose promišljene, održive poslovne odluke.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here