Grad Konjic dobitnik Zlatne nagrade na Svjetskom kongresu poduzetnika “Potvrda jačanja privrede”

Zlatna nagrada i priznanje GlobalLocal za 2022. Gradu Konjicu uručeni su na Svjetskom kongresu poduzetnika

47

Grad Konjic dobitnik je Zlatne nagrade i priznanja GlobalLocal za 2022. godinu za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Nagrada je gradonačelniku Konjica uručena u okviru Svjetskog kongresa poduzetnika, koji je od 6. do 9. decembra održan u Dubrovniku, a na kojem je upriličena dodjela internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

“Grad Konjic je među desetak zemalja iz kojih su pristigli prijedlozi prepoznat kao jedna od lokalnih zajednica koja je posvećena poduzetništvu i koja je u svakodnevnoj komunikaciji s poduzetnicima. Naš Međunarodni komitet, koji je sastavljen od 15 stručnjaka iz više zemalja, prepoznao je Grad Konjic kao jednog od tri laureata iz BiH koje treba nagraditi nagradom GlobalLocal za aktivnost, ali i kreativnost ljudi koji vode te lokalne zajednice, koji zajedno s poduzetnicima stvaraju dobar poslovni ambijent”, kazao je Vinko Ćuro u ime organizatora Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive i Društva Promo Global Zagreb.

Nagrada je potvrda da sa našim nastojanjima da ojačamo privredu idemo pravim smjerom, kaže Ćatić

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić rekao je ovom prilikom da su nagrada i priznanje primjer dobre poslovne politike te zajednice.”Nagrada koju smo dobili mi, ali i ostale lokalne zajednice, potvrda je da sa našim nastojanjima da pomognemo i ojačamo privredu idemo pravim smjerom, te da vodeći se našom poslovnom politikom možemo biti primjer drugim zajednicama da slijede naš put”, istakao je Ćatić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here