GS1 BiH i Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA organiziraju Dan logistike

05.12.2023. u Amfiteatru Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu

81

GS1 Bosna i Hercegovina, u saradnji sa Fakultetom za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu te eCommerce Asocijacijom u BiH, organizira besplatan događaj posvećen najnovijim trendovima i inovacijama u logističkom sektoru – “Dan logistike”. Događaj će se održati 05.12.2023. godine u Amfiteatru Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, sa početkom u 09:00 sati.

“Dan Logistike” ima za cilj istražiti i raspraviti ključne aspekte logistike, uključujući skladišno poslovanje, e-commerce, identifikaciju proizvoda u digitalnom svijetu te reversibilnu logistiku i ekologiju. Kroz predavanja, panel diskusiju te nagradnu igru, događaj pruža jedinstvenu priliku za dijalog između stručnjaka, studenata i poslovnih lidera. Cilj događaja je i povezivanje kompanija koje nude prakse studentima, gradeći most između teorijskog znanja i praktičnih vještina potrebnih za uspješnu karijeru u logističkom sektoru.

Učesnici će se moći upoznati sa skladišnim poslovanjem ,donosno, izazovima i inovacijama u upravljanju skladištima. U okviru panel diskusije razgovarat će se o toe kakve  kadrove tržište logistike treba. Također će se moći upoznati sa ulogom logistike u e-commerceu, identifikaciji proizvoda, web shopovi u BiH, preuzimanje pošiljki i logistika, last mile delivery izazovi. A tokom događaja će se razgovarati o reverzibilnoj logistico i ekologiji, inovacijama i doprinosu ekološkoj održivosti.

“Dan logistike” pruža priliku za uspostavljanje poslovnih partnerstava, povećanje vidljivosti, te edukaciju o logističkim standardima i najboljim praksama.

Više informacija o događaju možete pronaći na: https://www.gs1bih.org/educations

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here