Turistička zajednica KS predstavila potencijale na sajmu u Japanu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo s partnerima-Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Turkish Airlinesom, USAID projektom Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini i turističkim agencijama iz BiH, od 26. do 29. oktobra učestvovala je na sajmu u japanskoj Osaki “Tourism Expo Japan – Osaka 2023”.

35
Radi se o tradicionalnom sajmu koji se održava od 2014. godine u Japanu a na kojem je Turistička zajednica KS prvi put promovisala turističku ponudu, saopćeno je iz TZKS.

Podršku promociji turizma pružio je ambasador BiH u Japanu Mato Zeko, koji je posjetio štand BiH na sajmu u Osaki, a potom predstavnike Turističke zajednice KS ugostio u Ambasadi BiH u Tokiju.

Razgovarano je o aktivnostima u cilju jačanja turizma, a prvi konkretni rezulati bi se mogli očekivati već za nekoliko mjeseci prilikom obilježavanja 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Na sajmu je učestvovalo 70 zemalja, odnosno blizu 1.300 učesnika, a tokom četiri dana sajamskih aktivnosti organizatori su zabilježili blizu 150.000 posjetilaca.

Događaj organiziraju Japansko udruženje za putovanja i turizam, Japansko udruženje turističkih agenata (JATA) i Japanska nacionalna turistička organizacija (JNTO). Tokom četiri dana trajanja organizirani su brojni poslovni sastanci, diskusije i direktna promocija između poduzeća i poslovnih korisnika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here