UniCredit plasira 20 miliona KM namjenskih kreditnih sredstava za mala preduzeća

Ministarstvo privrede KS i UniCredit Bank potpisali ugovor o plasmanu 20 miliona namjenskih kreditnih sredstava za mala preduzeća.

76
Predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d., Amina Mahmutović i član Uprave za korporativno bankarstvo Almir Gredić, jučer su sa ministrom privrede Kantona Sarajevo, Zlatkom Mijatovićem, potpisali ugovor o dodjeli namjenskih kreditnih sredstava subjektima male privrede.

UniCredit Bank d.d. će ovom prilikom plasirati sredstva uz subvenciju kamate za kredite do 2.000.000 KM, a koja su namijenjena za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnijeg poslovanja i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije i finansiranja za trajna obrtna sredstva. Ova podrška dio je Programa razvoja male privrede kreirane s ciljem olakšanog pristupa finansijskim resursima neophodnim za razvoj poslovanja ovih preduzeća.

Korisnici će moći dobiti sredstva s maksimalnim rokom otplate do 84 mjeseca i grace period od 12 mjeseci. Ukupna kreditna linija iznosi 20.000.000 KM.

“Kreditna linija za osnaživanje privrede uz subvencioniranu kamatnu stopu, jedan je od načina pružanja potpore malim privrednicima. Mala i srednja preduzeća okosnica su ekonomskog napretka, stoga pozivamo sve zainteresovane da iskoriste priliku i odazovu se pozivu”, prilikom potpisivanja je naglasila Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.

Na ovaj način, UniCredit Bank d.d. nastavlja aktivno raditi na osnaživanju zajednice kroz pružanje prilika za razvoj i unaprjeđenje poslovanja malih privrednika. U skladu s ugovorom, Javni poziv za navedenu kreditnu liniju bit će objavljen u narednih 15 dana, u dnevnim novinama, kao i na web stranicama UniCredit Bank d.d. i Ministarstva privrede KS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here