Vlada ZDK za 98 ugovora iz zaštite okoliša izdvojila 1.110.000 KM

Ministarstvo okoliša Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpisalo je dio ugovora s 98 korisnika sredstava čiji su projekti odabrani u proceduri provođenja javnog poziva za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša za 2023. godinu.

36
Ugovori su potpisani za projekte pomoći općinama/gradovima/komunalnim preduzećima ZDK-a za zbrinjavanje komunalnog otpada, kroz izgradnju novih sadržaja, rekonstrukciju postojeće infrastrukture, nabavka opreme (LOT 1 – ukupno 15 projekata u ukupnom iznosu 710.000 KM) te za projekte održavanja i sanacije postojećih općinskih odlagališta, finansiranju transportnih troškova za najudaljenije općine u odnosu na regionalnu deponiju, čišćenja obala rijeka, čišćenja i sanacije divljih deponije (LOT2 – ukupno 300.000 KM za 12 projekata).

“Želim svima poručiti da će ministarstvo, naravno, pratiti rad i realizaciju projekata. Svim korisnicima želim sretan rad, uspješnu realizaciju projekata i vidljive rezultate koji će pokazati da su sredstva uložena i usmjerena na pravi način. Nadam se da ćemo na ovaj način bar malo poboljšati kvalitetu životne sredine u ZDK”, kazao je resorni ministar Danijel Pašić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here