Na Treskavici otvorena Via ferata duga 820 metara

Na Treskavici je otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić.

34

On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu uz via feratu “Sokolov put” na Romaniji, koja će doprinijeti razvoju turizma.

Ćosić je naveo da je Gradska uprava putem Gradske razvojne agencije i sa Opštinskom upravom Trnovo podržala izgradnju ove, jedne od najdužih via ferata u Republici Srpskoj koju je implementiralo Planinarsko sportsko društvo (PSD) Treskavica iz Trnova.

“Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da pomognemo i time pokažemo kako lokalna zajednica može sarađivati sa Gradskom upravom i kako model grada sa više opština dobro funkcioniše i jedan drugog dopunjuju”, rekao je Ćosić.

On je dodao da je PSD Treskavica iz Trnova, koje ima oko 170 članova, najveće planinarsko društvo u Republici Srpskoj i da je Gradska uprava i prethodnih godina podržavala ovo planinarsko društvo, što će činiti i ubuduće.

Ćosić je rekao da će ih grad podržati u nastojanju da, zajedno sa opštinom Trnovo, izgrade adrenalinski park i još jedan planinarski dom sa dodatnim sadržajima.

Sigurno da ćemo u tome učestvovati i time pokazati da oblast planinarenja kao zdravog vida života ima svoj prostor u gradu Istočno Sarajevo i da može doprinijeti razvoju turizma”, istakao je Ćosić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here