U augustu 6,2 posto manje prvi put registrovanih vozila u BiH

U Bosni i Hercegovini je u augustu ove godine prvi put registrovano 8.491 motorno vozilo, što predstavlja pad od 6,2 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je prvi put registrovano 9.048 motornih vozila.

42
Od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila najzastupljenija su putnička vozila (70,6 posto), kamioni (6,6 posto), motocikli (4,3 posto), mopedi (4,2 posto), prikolice (tri posto), cestovni tegljači (2,1 posto), poluprikolice (dva posto), dok je najmanji udio prvi put registrovanih autobusa i specijalnih vozila (0,3 posto), podaci su Agencije za statistiku BiH.

Od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila u augustu, 19,1 posto se odnosi na nova vozila.  Kada je riječ o prvi put registrovanim novim vozilima, procentualno najviše je registrovanih putničkih automobila (44,6 posto).

U augustu ove godine od ukupnog broja prvi put registrovanih novih vozila, 54,9 posto vozila je registrovano od  fizičkih lica. U kategoriji novi putnički automobili, najveće procentualno učešće imaju automobili koji kao pogonsko gorivo koriste benzin (50,1 posto).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here