Sparkasse Bank sa svojim zaposlenicima završila još jednu eko akciju čišćenja bh. izletišta

EKO akcije za očuvanje prirodnih ljepota BiH

21

Sparkasse banka zajedno sa svojim uposlenicima volonterima i ronilačkim klubovima iz Sarajeva i Bijeljine, očistili još jedan lokalitet u BiH – izletište Švapska ada u Bijeljini.

Sparkasse Bank u saradnji sa ronilačkim klubom “Bosna” iz Sarajeva već dugi niz godina uspješno organizira eko akcije čišćenja vodenih lokaliteta s ciljem očuvanja okoliša i pružanja podrške lokalnoj zajednici.

Ovog vikenda, na izletištu Švapska ada u Bijeljini, održana je još jedna akcija koja označava treću takvu inicijativu banke i njenih zaposlenika u ovoj godini. Prethodno su već organizirane akcije čišćenja na Višegradskom i Boračkom jezeru.

Zahvaljujući angažmanu volontera uposlenika ove banke, koji su čistili obale izletišta, te ronioca RK “Bosna”  i ronioca RK “Panteri” iz Bijeljine u čišćenju jezera, u akciji na Švapskoj adi prikupljeno je čak 350 kilograma otpada.

Iz Sparkasse banke navode da su odlučni nastaviti sa podrškom i aktivnim učešćem u ovim ekološkim akcijama, a kako bi dali doprinos zajednicama u kojima posluju i žive, te kako bi kontinuirano gradili svijest u javnosti o važnosti okoliša, ali i same prevencije njegovog zagađenja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here