Instaliran električni punjač na dionici Sarajevo-Tuzla

Kako bi se postigao napredak, potrebna je i dobro razvijena infrastruktura za punjenje.

17

Klimatske promjene nas sve više uslovljavaju da razmišljamo o mogućnostima spašavanja naše životne sredine kroz smanjenje emisija CO2. Samim tim električna vozila sve više postaju predmetom razmatranja prilikom kupovine novih vozila. E-mobilnost temeljena na baterijama trenutno je najperspektivnija i najbrže dostupna CO2 neutralna tehnologija.

Kako bi se postigao napredak, potrebna je i dobro razvijena infrastruktura za punjenje.

Da sve više privrednika prepoznaje značaj očuvanja životne sredine i neophodnost infrastrukture za električna vozila pokazuje podatak da je nedavno instaliran električni punjač na dionici puta Sarajevo-Tuzla.

“Posebno nam je draga činjenica da je Uprava tvornice Alma Ras, na čelu sa Rasimom Memagićem, generalnim direktorom i predsjednikom Uprave, odlučila biti primjerom i instalirala električni punjač MOON u sklopu tvornice, ispred „Factory store“-a, nekadašnjeg outleta u Olovu. Svaki instaliran punjač na našim cestama širom BiH znači smanjenje C02 emisija i pametnu mobilnost“, kazao je Haris Muratović, brend menadžer marke MOON.

U okviru novog koncepta Alma Ras outleta koji sada nosi naziv „Factory store“, željeli su svojim kupcima pružiti dodatne pogodnosti.

“Kupci će uživati u moderno opremljenom enterijeru i u startu nižim cijenama, a pritom će imati priliku za odmor i kafu u „Coffee corneru“ gdje ima mjesta i za najmlađe i njihovu maštu. U skladu sa strategijom društvene i ekološke odgovornosti, a u saradnji s kompanijom Porsche BH i brendom Moon, instalirali smo punjač za električna vozila, namijenjen svim vozilima s Type 2 utikačem. Ovo je ujedno prvi punjač s besplatnim punjenjem za sva e-vozila, hibride i plug-in vozila, na potezu Sarajevo – Tuzla. Zahvaljujući solarnoj elektrani izgrađene za vlastite potrebe, a u koju je kompanija Alma Ras investirala prošle godine, punjenje će biti na sunčevu energiju uz nultu stopu emisije CO2”, riječi su Alli Agbara Mašića, projekt menadžera.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here