Poduzetnicima na području Brčkog omogućen povoljniji pristup finansijskim sredstvima

Ukupan iznos sredstava iznosi 1.200.000 maraka.

59
Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na redovitoj je sjednici usvojila Odluku o odobravanju tekućeg transfera i usvajanju Programa utroška sredstava u korist Razvojno-garancijskog fonda Brčko distrikta BiH za Program subvencioniranja dijela kamata za kredite poduzećima, poduzetnicima i nositeljima poljoprivrednih kućanstava na području Brčkog.

Odluka je usvojena na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Ovom se odlukom poduzećima, poduzetnicima i nositeljima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH omogućava povoljniji pristup finansijskim sredstvima kroz subvenciju dijela kamata.

Ukupan iznos sredstava iznosi 1.200.000 maraka.

U okviru redovite sjednice usvojena je i Odluka o odobravanju Programa dodjele sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa Odjela za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove za 2023. godinu.

Svrha programa je razvijanje područja zaštite okoliša, a visina sredstava za ovu namjenu iznosi 100.000 maraka.

Na prijedlog Ureda za upravljanje javnom imovinom dana je suglasnost za pristup i potpisivanje Amandmana broj 2 na Sporazum o finansiranju između Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Brčko distrikta BiH u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj III” u BiH, za aktivnosti u vezi s projektima energetske učinkovitosti javnih objekata u Brčko distriktu BiH.

Također, k znanju je primljena Informacija o inspekcijskoj kontroli po Odluci o ograničavanju marže za pojedine životne namirnice i druge proizvode i Odluci o ograničavanju marže za naftne derivate, stoji u priopćenju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here