Produžena odluka o privremenim rješenjima o kategorizaciji ugostiteljskih objekata za smještaj

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je usvojila Odluku o privremenim rješenjima izdanim na osnovu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti čime je produžila rok važenja Privremenih rješenja o odobrenju za rad kategoriziranih ugostiteljskih objekata do 30. juna 2024. godine.

65

Odlukom su utvrđeni uvjeti za pribavljanje privremenih rješenja o kategorizaciji ugostiteljskih objekata, kao i konačni rok njihova važenja.

Tako je Vlada omogućila velikom broju ugostiteljskih objekata, prije svega sa područja Općine Čitluk, poslovanje unutar sistema i zakonskih okvira i zadržavanje postojećih smještajnih kapaciteta za turističku sezonu 2023./2024. čime je osigurano i očuvanje velikoga broja radnih mjesta.

Ovime je Vlada HNK još jednom izašla u susret vlasnicima ugostiteljskih objekata koji imaju neriješene imovinsko-pravne odnose, kao i onima kojima su potrebna velika novčana sredstava za legaliziranje objekata. Institut privremenoga rješenja o kategorizaciji ugostiteljskih objekata za smještaj primjenjuje se na osnovu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojim je propisano kako će rješenje o ispunjavanju minimalnih uvjeta i uvjeta za kategoriju ugostiteljskih objekata za smještaj ugostitelju biti izdano i u slučaju ako je za poslovni prostor podnesen zahtjev za legalizaciju mjerodavnomu tijelu i tako rješenje može biti privremeno najduže dvije godine, sa mogućnošću jednoga produženja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here