Konferencija “Dani osiguranja u BiH” u septembru u Sarajevu

Konferencija Dani osiguranja u BiH, održat će se 21. i 22. septembra u Hotelu Hills u Sarajevu.  

35

Udruženje društava za osiguranje u FBiH organizira treću po redu stručnu konferenciju domaće industrije osiguranja, sa ciljem upoznavanja s najnovijim trendovima u ovoj djelatnosti.

Ovaj događaj je etabliran kao centralno mjesto okupljanja, saradnje i druženja uglednih stručnjaka i menadžera iz oblasti osiguranja, ali i intenzivnu komunikaciju koja doprinosi razvoju i promociji ove značajne ekonomske grane u Bosni i Hercegovini.

Osiguravajuća djelatnost je industrija koja neprestano evoluira kako bi se prilagodila novim trendovima i izazovima, pa je za uspješno poslovanje, ovakav vid edukacije i umrežavanja od izuzetne važnosti.  Brze tehnološke promjene i rastući izazovi u sektoru prodaje osiguranja traže razvijanje inovativnih rješenja kako bi se zadovoljile potrebe modernih potrošača.

Tokom konferencije, očekuje se niz eminentnih govornika s nacionalnog, regionalnog i evropskog nivoa koji će podijeliti svoja iskustva, ali i pokušati procijeniti šta sve čeka osiguravajuću djelatnost u budućnosti. Utjecaj globalnih procesa na lokalnu ekonomiju i osiguranje, te brzo razvijajuću umjetnu inteligenciju, ali i tehnološke inovacije i promjene u prodaji samo se neke od atraktivnih tema o kojima će se diskutirati na konferenciji. Osim toga, bit će organizirane interaktivne panel-diskusije kako bi se učesnici aktivno uključili u razgovore o ključnim pitanjima i izazovima s kojima se industrija suočava. Posebno u segmentima prodaje dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja, osiguranja prirodnih nepogoda i drugim vrstama osiguranja.

Očekuje se prisustvo brojnih predstavnika vodećih osiguravajućih društava, regulatornih tijela, institucija vlasti i akademske zajednice stručnjaka kao i djelatnosti povezanih sa osiguranjem, te stručnjaka iz oblasti finansija i pravnih poslova i predstavnika medija iz BiH, regiona i EU.

Detaljne informacije o prijavi i kotizaciji objavljene su na web stranici www.daniosiguranja.udofbih.ba

Bit će ovo inspirativno iskustvo koje će učesnicima konferencije približiti trendove koje će oblikovati budućnost osiguravajuće djelatnosti u BiH, ali i Evropi i svijetu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here