Naslovnica Ekonomija Finansije Bitcoin će ići do 100.000 dolara

Bitcoin će ići do 100.000 dolara

Britanska banka Standard Čartered saopštila je danas da kriptovaluta bitkoin do kraja 2024. godine može da dostigne vrijednost od 100.000 dolara (90.700 eura).

27
usvajanje bitcoina

Bitkoin bi mogao da ojača zahvaljuju nedavnim previranjima u bankarskom sektoru, stabilizaciji rizične imovine nakon što američki FED završi ciklus povećanja kamatnih stopa, kao i zbog rasta isplativosti kriptorudarenja, naveo je on.

Standard Čartered kaže da je bitkoin profitirao zbog svog statusa “brendirane sigurne luke”, a nedavna podrška Evropskog parlamenta za prvi set pravila koji regulišu tržište sa kriptovalutama bio mogao da predstavlja dodatni vjetar u leđa za bitkoin, prenosi Reuters.

Banka JP Morgan je 5. aprila saopštila da bi tehnička promjena u blokčejnu bitkoina u aprilu 2024. godine, poznata kao halving, mogla da podigne njegovu cijenu, s obzirom na to da će proizvodnja bitkoina biti skuplja, i stvori “pozitivan psihološki efekat.”

Halving je termin koji označava smanjenje blok nagrade kriptorudarima za pola nakon određenog broja blokova.

Bitkoin je ove godine u porastu, njegova vrijednost se popela iznad 30.000 dolara u aprilu, prvi put u 10 mjeseci. Ovakve procjene o ogromnom rastu vrijednosi bitkoina nisu novost, ali nisu se uvijek obistinile.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here