Njegovanje dobrog odnosa zaposlenika i poslodavca ključ je uspjeha dm drogerie markt, a stvaranje pozitivnog radnog okruženja i sigurnost koju kompanija nudi dodatni su benefiti. Kako bi nastavili s dobrom praksom, dm će svim svojim zaposlenicima, pored isplate redovnih plata i regresa, isplatiti i 13. platu. U novogodišnjem duhu kompanija je svim zaposlenicima darovala i dm poklon kartice u vrijednosti od po 60 KM, a svako dijete uposlenika je dobilo po 100 KM.

„Predanim radom svaki dm zaposlenik doprinosi postizanju uspješnih rezultata koje bilježimo iz godine u godinu. Isplata 13. plate je sada već dio tradicije koju njegujemo godinama i predstavlja nagradu za cjelogodišnji rad, ali i motivaciju za daljnji rad. Također, svjesni posljedica koje inflacija i globalna ekonomska kretanja imaju na životni standard zaposlenika, dm drogerie markt BiH je u toku poslovne 2021/2022. godine, pored 13. plate, u dva navrata povećao platu u ukupnom iznosu od 18,5 posto te je isplatio jednokratnu novčanu pomoć na nivou cijele BiH“,  poručila je Emina Mušinović, voditeljica resora Ljudskih resursa te dodala kako kompanija posebnu pažnju poklanja svojim zaposlenicima, podržavajući njihov profesionalni i osobni razvoj kroz edukacije te potičući brigu o zdravlju redovnim sistematskim i stomatološkim pregledima.

Kompanija dm je u protekloj poslovnoj godini ostvarila promet u iznosu od 272.718.900 KM, što predstavlja rast od 20,16 posto, a svoje uspjehe kroz društveno odgovorne projekte podijelila je i sa lokalnom zajednicom. S ciljem unapređenja kvaliteta života cjelokupne zajednice dm je, u ovoj godini, u različite kampanje uložio više od 163.000 KM.

Zahvaljujući pozitivnim praksama koje dm njeguje, ukupno osam, a od toga šest puta zaredom je proglašen Najpoželjnijim poslodavcem u Bosni i Hercegovini, što je potvrdio i upitnik za uposlenike u kojem je 90 posto ispitanika navelo da je ponosno jer radi u dm-u.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here