FERK usvojio više odluka vezanih za energetiku

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK)  na današnjoj sjednici usvojila je više odluka vezanih za energetiku.

70

Usvojeno je rješenje po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva “AJNEX” iz Sarajeva za solarnu fotonaponsku elektranu “AJNEX”, priopćeno je iz FERK-a.

Također, doneseno je i rješenje o oduzimanju dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda imatelju dozvole “G-Petrol” iz Sarajeva te he usvojen zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostojenju obnovljivih izvora energije, podnositelja zahtjeva “GMC” iz Usore.

Iz naftnog gospodarstva doneseno je rješenje po prijedlogu dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva “GAS PETROL” iz Tešnja.

Također, usvojena su dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: “FUEL BOSS” iz Zenice i “BIČAKČIĆ SOLAR” iz Sarajeva.

FERK je usvojio i tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: SD “ASEA iz Zavidovića za solarnu fotonaponsku elektranu “ASE 2-23”, “BIO BRAND” iz Jablanice za solarnu fotonaponsku elektranu “BIO BRAND te “CONRA” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “Adil 2”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here