Naslovnica Vijesti Svijet Musk prihvata novu cijenu dionica Twittera

Musk prihvata novu cijenu dionica Twittera

Milijarder Elon Musk predlaže sada da nastavi s ponudom za preuzimanje i privatizaciju kompanije Twitter po cijeni od 54,20 dolara po akciji koju je dao ranije, što je izazvalo rast akcija te društvene mreže na Njujorškoj berzi.

64

Musk je taj prijedlog iznio u pismu upućenom Twitteru, naveo je “Bloomberg”, pozivajući se na dobro upućene izvore, koji su tražili da ne budu imenovani jer je riječ o povjerljivoj informaciji.

Rukovodioci Twittera i Muskovi advokati nisu bili odmah dostupni za komentar koji je zatražio Reuters.

Ova vijest dolazi uoči dugo očekivanog sudskog pretresa i sučeljavanja Muska i Twittera na sudu u Delaveru 17. oktobra. Twitter je pokrenuo sudski postupak protiv najbogatijeg čovjeka na svijetu tražeći da su naloži Musku da zaključi preuzimanje tog društvenog medija po cijeni od 54,20 dolara po akciji, od koje je kasnije odustao.

Musk je u aprilu pristao da kupi Twitter za 44 milijarde dolara, ali je poslije nekoliko sedmica saopštio da mu ta kompanija ni poslije njegovih upornih zahtjeva nije dostavila tačne podatke o lažnim nalozima i neželjenoj pošti, tvrdeći da je njihov postotak veći od Twitterove procjene da ih ima manje od 5 posto. Nakon toga je objavio da povlači ponudu za kupovinu te kompanije.

IZVORBloomberg News
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here