Naslovnica Vijesti BiH Objavljen Javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća

Objavljen Javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo 10. avgusta 2022. godine Javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća (MSP), radi jačanja, razvoja, promocije i dinamičnijeg rasta malih i srednjih preduzeća.

166

Podsticajima koji za predmet imaju digitalnu transformaciju sufinansiraju se isključivo novi projekti sa 80 posto od vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 10.000 КM do 30.000 КM.

Podsticajima koji za predmet imaju tehničku inovaciju sufinansiraju se isključivo završeni projekti sa 50 posto od vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 3.000 КM do 60.000 КM.

Za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti sufinansiraju se isključivo novi projekti sa 80 posto od vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 1.000 КM do 5.000 КM.

Za organizovanje zajedničkog nastupa MSP na sajmu, odnosno izložbi, sufinansiraju se isključivo novi projekti sa 80 posto od vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 7.000 КM do 30.000 КM.

Za organizovanje sajma, odnosno konferencije sufinansiraju se i završeni i novi projekti, sa 50 posto od vrijednosti opravdanih ulaganja za završene projekte i 80 posto od vrijednosti opravdanih ulaganja za nove projekte, pri čemu vrijednost opravdanih ulaganja može biti u rasponu od 7.000 КM do 30.000 КM.

Javni poziv objavljen je u dnevnom listu Glas Srpske i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja (do 25.08.2022. godine), a detalji o uslovima, kriterijumima i postupku dodjele podsticajnih sredstava, kao i svi potrebni obrasci za podnosioce zahtjeva, nalaze se na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva.

IZVORakta.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here