Stari Grad završio harmonizaciju katastarskih općina Sarajevo I i Sarajevo II

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić u saradnji sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove naložio je nadležnim općinskim službama provođenje postupka harmonizacije.

155

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić u saradnji sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove naložio je nadležnim općinskim službama provođenje postupka harmonizacije za katastarske općine Sarajevo I i Sarajevo II, tačnije mjesne zajednice Baščaršija, Sumbuluša, Vratnik, Kovači i dijelove naselja Logavina, Medrese i Sedrenik.

“Obavještavamo građane da je kompletan postupak koji se odvijao u Općini Stari Grad Sarajevo završen čime su se stekli uslovi za dalja utvrđivanja prava građana, kao i Općine Stari Grad Sarajevo na njihovu imovinu”, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Kroz postupak harmonizacije za navedene općine, Općina Stari Grad Sarajevo je putem nadležnih službi izvršila pregled i ovjeru 3.717 prijavnih listova koje je dostavila firma GEODET izabrana od strane Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove za vršenje ovih poslova.

Prijavni listovi uključivali su podatke o identifikaciji katastarskih čestica, te podatke novog i starog premjera, kao i sve druge podatke koji su postajali u datom momentu, a po osnovu kojih će dalje Općinski sud u Sarajevu utvrđivati dalja prava građana.

Nalogom općinskog načelnika nadležne službe su bile u obavezi i da izađu na teren s ciljem provjere i korekcije diobenih planova. Izvršena je provjera na terenu, ovjera i izrada uvjerenja za ukupno 269 diobenih planova koji su dalje dostavljeni Općinskom sudu u Sarajevu.

“Općina Stari Grad stoji na raspolaganju svim građanima za eventualna dodatna pitanja po pitanju harmonizacije za katastarske općine Sarajevo I i Sarajevo II, a obratiti se mogu putem emaila info@starigrad.ba, imovinska@starigrad.ba ili telefona 033 282 335, navedeno je iz Opštine Stari Grad.

Postupak harmonizacije provodi se kroz projekat „Registracija nekretnina“, a znači usklađivanje podataka katastra i zemljišnih knjiga.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here