POZIV NA TRENING „JAČANJE KAPACITETA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA“

U okviru projekta „ENHANCE" koji se implementira u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020

134

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine sa partnerima Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom Energis organizuje besplatan trening namijenjen jačanju kapaciteta malih i srednjih preduzeća (MSP), koji će se održati od 13. do 14. juna 2022. godine u Hotelu Palisad na Zlatiboru (Srbija).

 

Ovaj trening je namijenjen privrednicima, menadžerima malih i srednjih preduzeća i svima onima koji teže razvoju svog poslovanja u smislu razvoja kapaciteta MSP ali i svojih vlastitih kapaciteta.

 

Cilj treninga je da učesnicima pruži osnovna znanja o značaju inovacija za mala i srednja preduzeća (MSP) kao i njihovoj primjeni u praksi; o alatima za procjenu održivosti inovativnih projekata MSP; jačanju ljudskih kapaciteta unutar MSP i slično.

 

Trening će se sastojati od teoretskog dijela i vježbi.

 

Trening se realizuje se u okviru projekta „ENHANCE” koji se implementira u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. Opti cilj projekta je jačanje ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima (MSP) na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga.

 

Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

 

Zainteresovani polaznici trebaju trebaju ispuniti online obrazac prijave koji se nalazi na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScl3XByBEC4PA4P1CuP7KP9QBDF1dQJ5YMAXHLcGvwb3K-Smg/viewform najkasnije do 10. juna 2022. godine. Broj mjesta je ograničen.

 

CERTIFIKAT o učešću na treningu biće dostavljen učesnicima nakon održanog treninga.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here