Novi program subvencija preduzetnicima u Banjoj Luci

Predviđeno je 1,2 mil KM za subvencije za saomozapošljavanje, za povećanje produktivnosti i podršku izvozu, za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti, za ugostitelje čiji će rad biti otežan usljed rekonstrukcije dijela Ulice Bana Milosavljevića, te za razvoj receptivnog turizma.

70

Novim programom dodjele subvencija u Banja Luci predviđeno je 1,2 mil KM za subvencije za saomozapošljavanje, za povećanje produktivnosti i podršku izvozu, za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti, za ugostitelje čiji će rad biti otežan usljed rekonstrukcije dijela Ulice Bana Milosavljevića, te za razvoj receptivnog turizma.

 

 

U cilju informisanja javnosti o programu – Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Preduzetnički centar, te Gradska razvojna agencija sve do kraja maja organizovat će info dane.

Naime, program dodjele subvencija poslovnim subjektima u gradu za 2022. je zasnovan na novom konceptu, a koji, između ostalog, podrazumijeva povećanje iznosa subvencija po poslovnom subjektu po svim vrstama subvencija, saopćeno je iz Grada Banja Luka.

 

 

Težnja Grada jeste da preduzetnicima i privrednim društvima, koja ostvare pravo na subvenciju, nastave pružati besplatnu stručnu i konsultantsku podršku i nakon dodjele subvencija.

 

 

Tako je novim konceptom programa predviđeno besplatno pružanje obuka za izradu poslovnog plana po metodologiji Međunarodne organizacije rada, a uvodi se i besplatan mentoring koji podrazumijeva pružanje stručne podrške poslovnim subjektima u toku prve dvije godine poslovanja, a u cilju rješavanja izazova u poslovanju.

 

Program predviđa i da su poslovni plan ili projektni prijedlog, u zavisnosti od vrste subvencije – kriterijum za utvrđivanje visine sredstava subvencije koje će se odobriti. Programom je predviđeno i vlastito finansijsko učešće poslovnih subjekata u finansiranju njihovih poslovnih aktivnosti.

 

 

“Osnovni cilj programa je da pravo na subvenciju ostvare poslovni subjekti koji imaju zaista ozbiljnu namjeru da se bave izabranom djelatnošću”, zaključili su iz resronog odjeljenja.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here