Halal certificiran Hotel Pirg Bijeljina

Hotelu Pirg, koji posluje u sklopu Etno Sela Stanišić, dodjeljen je certifikat za kategoriju „Halal Friendly“ koji se dodjeljuje za turističko-ugostiteljske objekate.

63

Hotel Pirg iz Bijeljine uspješno okončao proces halal certificiranja po zahtjevima Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljih objekata,  saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Hotelu Pirg, koji posluje u sklopu Etno Sela Stanišić, dodjeljen je certifikat za kategoriju „Halal Friendly“ koji se dodjeljuje za turističko-ugostiteljske objekate. Kategorija „Halal Friendly“ označava objekte u kojima je moguće na zahtjev/upit prilagoditi usluge smještaja i pripreme i posluživanja jela u skladu sa zahtjevima Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata.

„Certificiranjem Hotela Pirg proširena je ponuda halal turističkih i ugostiteljskih objekata na području Bosne i Hercegovine. S obzirom na to da Hotel Pirg nema u stalnoj ponudi halal restoranske usluge i smještaj, za korštenje istih obavezna je prethodna najava na recepciji hotela“, rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić.

Sanja Stanišić, zamjenica direktora ovog hotela, istakla je da su dio svojih usluga željeli prilagoditi  zahtjevima halala i halal turista.

“U posljednje vrijeme imamo sve veći broj turista koji iskazuju interes za usluge našeg Etno Sela a koji imaju specifične zahtjeve vezano za hranu i smještaj. Zbog toga smo se opredjelili za implementaciju zahtjeva Halal standarda u Hotelu Pirg za kategoriju „Halal Friendly““, dodala je Stanišić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here