Direktorica FIPA-e na sastanku s Business Sweden i Ambasadom BiH u Stokholmu

FIPA je predstavila najatraktivnije sektore za švedske privrednike, a detaljne podatke će Business Sweden preko svoje kancelarije u Beču koristiti za promociju prilika koje nudi Bosna i Hercegovina.

58

Direktorica FIPA-e Milica Marković se sastala sa Cherifom Sayedom, podpredsjednikom organizacije Business Sweden za strategije i operacije, kako bi razgovarali o aktivnostima vezanim za promociju investicijskih potencijala.

Business Sweden je švedska organizacija za trgovinu i investicije koja pomaže švedskim kompanijama da povećaju svoju prodaju i investicije u svijetu, a međunarodnim kompanijama da ulažu i da se šire u Švedskoj.

Business Sweden pomaže švedskim kompanijama da pronađu nova tržišta i mogućnosti. Imaju poslovne veze na svim nivoima, te nude strateške savjete i konkretnu podršku na 42 svjetska tržišta.

FIPA je predstavila najatraktivnije sektore za švedske privrednike, a detaljne podatke će Business Sweden preko svoje kancelarije u Beču koristiti za promociju prilika koje nudi Bosna i Hercegovina. Razgovarano je o predstojećoj velikoj konferenciji u junu 2022. pod nazivom Join Sweden na kojoj Švedska promovira potencijale poslovnoj zajednici određenih ciljnih tržišta, te su dogovoreni daljni koraci saradnje. FIPA će dostaviti prezentaciju atraktivnih sektora za investiranje koji bi mogli biti zanimljivi švedskim investitorima, a ti materijali će preko Business Sweden doći do švedskih investitora.

Direktorica Marković se sastala s ambasadoricom Bosne i Hercegovine u Švedskoj NJ.E. Elvirom Dilberović i predsjednikom Bosansko-hercegovačkog privrednog društva u Švedskoj Nazifom Hasanovićem. Razgovarano je o dosadašnjim investicijama iz Švedske, te su dogovorene aktivnosti i događaji na kojim bi se predstavile zakonska regulativa i poslovni ambijent za švedske investitore, kao i raspoložive mogućnosti za ulaganje, prvenstveno u sektor energetike, ICT i metalo-prerađivački sektor.

Agencija će dostaviti promotivni materijal za investitore koje će Ambasada BiH u Stokholmu proslijediti investitorima na poslovnim forumima na kojima će učestvovati.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here