Feal u Ljubuškom gradi proizvodne pogone, najmanje 50 novih radnih mjesta

Prilikom potpisivanja rečeno je kako je vrijednost ovog ulaganja oko osam miliona KM.

61

Grad Ljubuški i firma Feal d.o.o. potpisali su ugovor o kupovini dvije parcele u privrednoj zoni u Ljubuškom gdje se planira izgraditi proizvodni pogon Feala na oko 5.000 kvadratnih metara.

Prilikom potpisivanja rečeno je kako je vrijednost ovog ulaganja oko osam miliona KM.

“Planiramo se baviti našim osnovnim biznisom, odnosno preradom aluminija i aluminijskih konstrukcija. U zadnjih nekoliko godina tražimo prostor za pozitivne iskorake. U Ljubuškom smo prepoznali pozitivnu gospodarsku i investicijsku klimu”, kazao je Ivan Skoko uime firme Feal.

Dodao je kako je za početak planirano zapošljavanje oko 50 radnika, istaknuvši kako će se taj broj povećavati s razvojem posla.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić napomenuo je kako je ova firma jedna od najvećih, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i regiji te je izrazio zadovoljstvo što su odlučili ulagati u ovaj grad.

“Najviše me veseli što se radi o proizvodnoj firmi koja će zaposliti određeni broj naših sugrađana. To se s vremenom može samo proširiti. Feal će imati našu podršku u svim investicijama, ne samo u ovoj”, istaknuo je.

Gradonačelnik napominje kako grad ne otvara radna mjesta, ali stvara preduvjete privrednim  subjektima da dođu u Ljubuški i otvore ih.

“Ovo je u mom mandatu jedan od sretnih dana”, zaključio je gradonačelnik Markotić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here