MINISTARSTVO ZA PRIVREDU ZDK ISPLATILO MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA 1,4 MILIONA KM POTICAJA ZA INVESTIRANJE U OPREMU

Sredstva su dodijeljena putem dva javna poziva.

69
zdk.ba

Vlada Zeničko-dobojskog kantona izvršilo je isplatu sredstava privrednim subjektima kojima su odobreni poticaji Ministarstva za privredu u okviru “Programa podrške razvoju konkurentnosti privrede” kroz investiranje u opremu za 2021. godinu. Sredstva u iznosu od 1.412.878,83 KM dobilo je 76 privrednih subjekata, a sredstva su dodijeljena putem dva javna poziva.

Ministar za privredu Zlatko Jelić naglašava da će navedeni iznos subvencije inicirati realizaciju investicija ukupne vrijednosti oko 6.000.000,00 KM.

“Na ovaj način pružena je podrška malim i srednjim preduzećima u sektorima drvoprerade, metaloprerade, obrada tekstila, obuće i kože, obrade plastike, prehrambenoj industriji i sektoru informacionih tehnologija, kako bi realizirali investicije usmjerene ka poboljšanju tehnološke opremljenosti”,rekao je ministar Jelić.

Podrška razvoju konkurentnosti privrede jedan je od osam programa podsticaja koje je Ministarstvo za privredu ZDK-a realiziralo u 2021. godini, a za mjere direktnih subvencija izdvojeno je 3,1 miliona KM što su dosad najveća sredstva poticaja koje su osigurali ovo ministarstvo i Vlada ZDK-a.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here