Započete aktivnosti za ‘one-stop-shop’ model povećavanja zapošljivosti mladih

Projekt predstavlja model integrisanih usluga za zapošljivost mladih koji nisu u sistemu obrazovanja ni radnom odnosu (NEET), a "one-stop-shop" model, na kojem je zasnovan, mladima omogućava da na jednom mjestu usvoje sve vještine, neophodne za poslove budućnosti u okviru 4.0 digitalne revolucije, dobiju mentorsku i finansijsku podršku u razvoju biznis ideja.

30

Centar za edukaciju mladih iz Travnika je, u okviru regionalnog projekta “Moja karijera na putu do heroja”, započeo aktivnosti na izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva iz BiH za implementaciju inovativnog “one-stop-shop” modela povećavanja zapošljivosti mladih.

Šest organizacija iz BiH  je potpisalo ugovore o dodjeli grant sredstava, u ukupnom iznosu od 50.000 eura, za realizaciju programa osnaživanja mladih u okviru modela.

Pomenuti projekt predstavlja model integrisanih usluga za zapošljivost mladih koji nisu u sistemu obrazovanja ni radnom odnosu (NEET), a “one-stop-shop” model, na kojem je zasnovan, mladima omogućava da na jednom mjestu usvoje sve vještine, neophodne za poslove budućnosti u okviru 4.0 digitalne revolucije, dobiju mentorsku i finansijsku podršku u razvoju biznis ideja.

Ukupno 50 NEET mladih iz BiH će kroz projekat usvojiti prenosive vještine, koje su u većini slučajeva jedan od najvažnijih zahtjeva pri zapošljavanju, zatim digitalne vještine koje zahtijeva, trenutno najbrže rastući, IT sektor i poduzetničke vještine koje su bitne za konkurentnost na tržištu rada.

Projekt “Moja karijera na putu do heroja” finansira Evropska unija, saopćeno je iz Centra za edukaciju mladih.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here