Vrijedna donacija Tvornice cementa Kakanj Domu zdravlja Kakanj

Sredstva će biti usmjerena za nabavku tri hladnjaka za čuvanje vakcina u procesu imunizacije protiv bolesti COVID-19.

20

Tvornica cementa Kakanj  je Domu zdravlja Kakanj donirala sredstva za nabavku tri hladnjaka za čuvanje vakcina u procesu imunizacije protiv bolesti COVID-19. Zahvaljujući ovoj donaciji vrijednoj 12.000 KM Domu zdravlja Kakanj značajno će biti olakšano odvijanje procesa imunizacije na cijelom području općine Kakanj. Simboličnoj predaji donacije, prisustvovala je kompletna Uprava TCK: generalni direktor Branimir Muidža, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja, Izudin Neimarlija, i izvršna direktorica za finansijske i ekonomske poslove, Zehra Obralija.

Donaciju je ispred Doma zdravlja Kakanj preuzeo direktor, dr Mirsad Tursum.

„Trenutno se u našem Domu zdravlja odvija intenzivan proces imunizacije gdje se ukazala potreba za adekvatnim rashladnim uređajima u kojima možemo čuvati vakcine kako ne bi nijedna doza propala. S obzirom da su nam troškovi značajno veći tokom pandemije, zatražili smo pomoć Tvornice cementa Kakanj za koju znamo da zaista ima senzibilitet za ovakve stvari. Odmah su nam izašli u susret, ponudili svoju pomoć, promptno djelovali i vrlo, vrlo brzo nam dodijelili ovu donaciju. Zahvaljujem se direktoru Muidži i Tvornici cementa Kakanj i nadam se da će se ova saradnja i dalje nastaviti u korist našeg građanstva i boljeg funkcioniranja ove lokalne zajednice“, kazao je Tursum.

Tvornica cementa Kakanj, koja uspješno posluje i u ovim teškim i nepredvidivim vremenima, nastavlja pružati veoma snažnu podršku svim aktivnostima i inicijativama lokalne zajednice u cilju unapređenja sveukupne kvalitete života na području općine Kakanj u kojoj radi i djeluje više od četiri decenije.

„Naša su nastojanja da se svim građanima Kaknja obezbijede što bolji uslovi za život i rad, posebno u segmentu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti. Ovo je dio naših napora da pomognemo lokalnu zajednicu u zajedničkoj želji da što prije prevladamo pandemiju, da se što prije vratimo normalnom i uobičajenom načinu življenja. Medicina kaže da su vakcine najbolji put za to. Međutim, da bi se vakcinisanje uspješno obavilo potrebno je kupiti hladnjake i vakcinu skladištiti na adekvatan način. Mi smo se u koordinaciji sa Domom zdravlja i doktorom Tursumom odlučili za kupovinu tri takva hladnjaka, donacijom od 12 hiljada maraka,” kazao je Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku.

Tvornica cementa Kakanj, istakao je Muidža, redovno već decenijama podržava sve infrastrukturne, obrazovne, zdravstvene, sportske i kulturne projekte na području općine Kakanj i tako će nastaviti i budućnosti. Podsjećanja radi, donacijama TCK Dom zdravlja je nabavio sanitetska vozila, hemodijalizne aparate, a posljednji put, prije nešto više od godinu dana Tvornica je učestvovala i u nabavci digitajzera za radiološku dijagnostiku. Direktori DZ Kakanj i TCK, Mirsad Tursum i Branimir Muidža, izrazili su zadovoljstvo činjenicom da će se donirani hladnjaci moći koristiti i poslije borbe sa korona virusom za čuvanje vakcina koje se koriste u redovnoj imunizaciji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here