USPOSTAVLJA SE REVOLVING FOND

Omogućiti će provođenje mjera energijske efikasnosti u javnim objektima u FBiH putem dodjele bespovratnih sredstava i beskamatnih zajmova.

39

Vlada FBiH je donijela Odluku o uspostavljanju, u okviru Federalnog ministarstva prostornog uređenja, putem Implementacione jedinice (PIU), kod Union banke d.d. Sarajevo, revolving fonda kao financijskog mehanizma s ciljem prikupljanja i upravljanja finansijskim sredstvima.

Ovo omogućava provođenje mjera energijske efikasnosti u javnim objektima u FBiH putem dodjele bespovratnih sredstava i beskamatnih zajmova.

Sredstva revolving fonda predstavljaju kreditna i bespovratna sredstva domaćih i/ili međunarodnih finansijskih institucija, budžeta kao i druga doznačena sredstva u skladu sa odlukama, sporazumima ili drugim aktima donesenim od strane nadležnih organa.

Sredstva ovog fonda se koriste za dodjelu zajmova organima uprave sa područja FBiH (federalnim, kantonalnim i gradskim/općinskim organima i javnim ustanovama), u skladu sa odobrenim programom utroška kojeg će, na prijedlog Federalnog ministarstva prostornog uređenja, jednom godišnje donijeti Vlada FBiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here