Startup Lahor brine o zajednici uz podršku Sparkasse Banke i Startup studija Fondacije Mozaik

Startup praonica veša Lahor iz Mostara veša će vršiti usluge besplatnog pranja i dostave veša za 100 socijalno ugroženih i građana starije dobi.

44

Jučer je mladi poduzetnik Hamdo Karaga, vlasnik startupa praonica veša Lahor iz Mostara, najavio program podrške koji uključuje besplatno pranje i dostavu veša za 100 socijalno ugroženih i građana starije dobi. Predstavnicima H.O. Izvor pomoći i udruženja Zajedno za naš grad uručeno je 30 vaučera za dalju podjelu njihovim korisnicima.

 Lahor je jedan od 136 društvenih biznisa mladih koje podržava Startup studio Fondacije Mozaik, a realizirao je ovu društveno odgovornu inicijativu uz finansijsku podršku Sparkasse Banke namijenjenu startupima koji pomažu zajednice u uslovima pandemije COVID-19.

 Sa besplatnom uslugom pranja i dostave veša na kućnu adresu u jednom dužem periodu, starijim i socijalno ugroženim građanima Mostara će se olakšati svakodnevnica i pomoći da minimiziraju zdravstvene rizike.

„Ovo je odlična prilika za Lahor d.o.o da razvijamo društvenu odgovornost koja je integrisana u naš poslovni model. Zahvaljujući podršci Sparkasse Bank mi smo našu uslugu prilagodili penzionerima, učinili je sigurnom, dostupnom i besplatnom u vrijeme pandemije. Koristim priliku da pozovem penzionere sa područja grada Mostara da nam se jave i iskoriste ovu mogućnost“, kazao je Hamdo Karaga, direktor Lahor d.o.o.

Direktorica filijale Mostar Sparkasse Banke Sanela Demirović je svojim prisustvom dodjeli vaučera potvrdila podršku ove banke

„U želji da potakne ekonomski oporavak zemlje od negativnih posljedica pandemije COVID 19, Sparkasse Banka će u 2021. provesti niz inicijativa i projekata. Naš fokus je na podršci mladim poduzetnicima i startupima, a sa ovim projektom konkretno smo se usmjerili na socijalno odgovorne inicijative startup kompanija na ublažavanju zdravstvenih rizika i pomoći ranjivim grupama. Zadovoljstvo nam je podržati poslovanje startupa Lahor sa jedne strane, a sa druge strane ovu plemenitu akciju brige i pažnje o građanima Mostara kojima je takva pažnja potrebna”, kazala je Demirović.

.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here