Prijave za MENTI program za poduzetnice

Program MENTI će mikro i malim biznisima koji su u vlasništvu žena pružiti obuku i mentorsku podršku u oblasti poduzetničkih, menadžerskih vještina, a sa posebnim fokusom na brendiranje

11

Program ‘MENTI – mentorstvo i edukacija za nove tržišne inovatorice’ će mikro i malim biznisima koji su u vlasništvu žena pružiti obuku i mentorsku podršku u oblasti poduzetničkih, menadžerskih vještina, a sa posebnim fokusom na brendiranje. Program je namijenjen poduzetnicama sa registriranim biznisom na području Bosne i Hercegovine,  a naročito onima kojima nakon izazovne godine treba dodatni pogon za bolje rezultate, nova znanja, istaknutiji brend i podržavajuće okruženje.

Težište cjelokupnog programa je na izgradnji brenda i vještine koje će pomoći da vizuelni identitet i marketinške aktivnosti svojih biznisa realiziraju na najbolji način kako bi bili prepoznatljivi i nametnuli se na tržištu. Iskoristit će se dobrobiti tehnologije i aktivnosti organizirati online što će omogućiti pristup poduzetnicama iz cijele BiH!

 

Program je namijenjen poduzetnicama sa područja cijele Bosne i Hercegovine, a potrebno je da već imaju registriran mikro, mali ili srednji biznis.

 

Program će obuhvatiti mentorstvo i edukaciju iz oblasti komunikacijske vještine, organizacije i HR, vanjsko finansiranje, prodaja i marketing, unapređenja vizuelnog identiteta i branding. Predavači/ce su stručnjaci/kinje iz prakse sa iskustvom u navedenim oblastima, a posebno iz perspektive malih biznisa. Kroz projekat obezbijeđena je i promocija biznisa učesnica programa. Održavanje programa

Nastava će se odvijati online, dva puta sedmično u trajanju od 2,5 sata po susretu, od 23. maja do 27. augusta 2021. godine, nakon čega će se realizirati po pet sati mentorstva sa dodijeljenom mentoricom.PRIJAVI SE

Prijava  na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJdHO6qxCyIQtUhqj25UI2XY4Sp_eyX7NOyyHQXn6x0Dboew/viewform  do 16. maja 2021.

Po završetku prijava bit će odabrano 15 polaznica.

Projekat je finansijski podržan iz sredstava FIGAP II programa – Program za implementaciju Gender akcionog plana BiH (FIGAP II program 2017-2020), rezultat je saradnje Agencije za ravnopravnost spolova BiH – Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BIH, Gender Centra Federacije BiH i Gender centra Republike Srpske, a njegov je cilj da osigura održivu provedbu Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine. Program podržava Kraljevina Švedska, koju predstavlja Ambasada Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, putem razvojne agencije SIDA.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here