U okviru projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)” koji implementira razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BIH), a koji je finansiran od strane Vlade Kraljevine Norveške, objavljuje se “Poziv malim i srednjim preduzećima iz softverske industrije za iskazivanje interesa za podrškom na provođenju projekata unapređenja tehnološke opremljenosti i obuka za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju potrebne radne snage u 2021. godini”.

“Cilj ovog poziva za izražavanje interesa jeste da se identificiraju projekti kojima će se pružiti podrška, u okviru raspoloživih sredstava, za unapređenje tehnološke opremljenosti, projekti koji će se odnositi na prekvalifikaciju i dokvalifikaciju potrebne radne snage te kombinovani projekti prekvalifikacije i dokvalifikacije radnika i investicija usmjerenih ka poboljšanju tehnološke opremljenosti, a koje će implementirati odabrani korisnici javnog poziva”, saopšteno je iz UNDP-a.

Kako je iznad navedeno, Projekat EGG će za finansiranje odabrati najbolje rangirane projekte u okviru raspoloživih sredstava. Iznosi sufinansiranja od strane Projekta EGG po jednom projektu se kreću od minimalno 21.000 KM (bez PDV-a) do maksimalno 42.000 KM (bez PDV-a).

Podnosioci prijava moraju voditi računa da se traženi iznos sufinansiranja od strane Projekta EGG vezuje za očekivani broj novouposlenih radnika kroz predloženi projekat, odnosno za 1 radno mjesto maksimalni iznos podrške od strane Projekta EGG iznosi 7.000 KM (bez PDV-a), vodeći računa da minimalna podrška iznosi 21.000 (KM bez PDV-a), odnosno min. 3 novouposlena radnika X 7.000 KM. Primjera radi, ukoliko podnosilac prijave planira da kroz projekat uposli 6 radnika, od Projekta EGG može zahtijevati maksimalno 42.000 KM (bez PDV-a), odnosno 6 radnika X 7.000 KM (bez PDV-a).

Navedena sredstva će se vezati za vlastita sredstva obezbijeđena od strane MSP-ova. Vlastita sredstva MSP-ova predviđena za sufinansiranje projekata unapređenja tehnološke opremljenosti i obuke za potrebnu radnu snagu trebaju iznositi minimalno 60% ukupnog iznosa za realizaciju predloženih projekata (60% sufinansiranje MSP i 40% sufinansiranje Projekat EGG).

Popunjen obrazac prijedloga, budžet i prateću dokumentaciju potrebno je dostaviti u jednom (1) originalnom primjerku i jednoj (1) kopiji, u A4 formatu i uvezane.

Na koverti je potrebno naznačiti ime poziva za iskazivanje interesa za koji se aplicira: “Poziv malim i srednjim preduzećima iz softverske industrije za iskazivanje interesa za podrškom projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)” na provođenju projekata unapređenja tehnološke opremljenosti i obuka za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju potrebne radne snage u 2021. godini”. Nadalje, na koverti je potrebno naznačiti i puni naziv i adresu podnosioca prijave, te naglasiti slijedeće: “NE OTVARATI PRIJE ZVANIČNOG OTVARANJA”.

Prijave moraju biti dostavljene u zatvorenoj koverti preporučenom poštom, kurirskom poštom ili lično (potpisana i datirana potvrda će biti dodijeljena licu koje lično dostavi prijavu) na sljedeću adresu:

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)Projekat “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)”UN HOUSE Zmaja od Bosne bb71 000 Sarajevo

Prijave dostavljene drugim putem (npr. putem faksa ili e-mail-a), neće biti uzete u razmatranje.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here