EU4AGRI sa 2,55 miliona KM podržava investicije u bh. ruralni turizam

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera

104

Projekat Evropske unije EU4AGRI objavio je javni poziv vrijedan 2,55 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera. Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili obrt koji se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM, bez PDV-a, zavisno od broja članova u partnerstvu. Za svaku investiciju  podnosilac prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15 posto od ukupnog iznosa investicije.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice www.eu4agri.ba .

Krajnji rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine do 15.00 sati.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here