KS: Premijer Nenadić za srijedu najavio isplatu subvencioniranih plaća za april i maj

isplata bi trebala krenuti odmah nakon sjednice Skupštine kantona Sarajevo koja bi trebala biti održana sutra,28.7.2020. godine, a na kojoj će biti usvojen rebalans Budžeta Kantona, čime će se stvoriti mogućnot isplate subvencioniranog djela plaće za privredne subjekte u Kantonu Sarajevo.

61

Premijer Vlada Kantona Sarajevo Mario Nenadić dao je intervju za  Business magazine koji bi trebao biti biti objavljen u narednom, avgustovskom broju. Iz interesantno otvorenog razgovora, za portal izdvajamo aktuelnu informaciju da će subvencije za plaće za mjesec april i maj, biti isplaćene vrlo brzo. Tačnije, isplata bi trebala krenuti odmah nakon sjednice Skupštine kantona Sarajevo koja bi trebala biti održana sutra,28.7.2020. godine, a na kojoj će biti usvojen rebalans Budžeta Kantona, čime će se stvoriti mogućnot isplate subvencioniranog djela plaće za privredne subjekte u Kantonu Sarajevo.

Federacija BiH nije Kantonu Sarajevo doznačila sredstva koja je trebala i to je jedini razlog zbog kojeg isplata nije do sada već izvršena. Razumijevajući da je privrednim subjektima zaista potrebna pomoć u ovim uslovima poslovanja, odlučili smo ići u rebelans Budžeta, radi se o 20 miliona KM potrebnih za isplatu svih subvencija, kako bismo ispunili ono što se od nas očekuje, kazao je u razgovoru za Business magazine premijer Mario Nenadić.

Na pitanje šta to konkretno znači, kada se uplate počinju realizirati, premijer Nenadić je rekao da uplate mogu krenuti dan nakon usvajanja rebalansa Budžeta, „jer su sve procedure završene, pa uplate mogu krenuti od srijede 29.7.2020.“.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here