Korištenje Addiko Mobile aplikacije povećano za 40 posto

Jednostavnost korištenja te brza i uvijek dostupna usluga omogućavaju klijentima da plaćanja vrše odakle i kada god to žele, bez fizičkog dolaska u Banku

66

Klijenti Addiko banke sve više koriste aplikaciju Addiko Mobile za plaćanje svojih računa putem mobilnog uređaja, pokazuju rezultati interne analize provedene u Addiko banci početkom ovog mjeseca.

Jednostavnost korištenja te brza i uvijek dostupna usluga omogućavaju klijentima da plaćanja vrše odakle i kada god to žele, bez fizičkog dolaska u Banku. Na nivou BiH zabilježen je porast broja izvršenih transakcija putem aplikacije Addiko Mobile za više od 40 posto. Posmatrajući ukupne rezultate korištenja ove usluge krajem juna u odnosu na februar ove godine, rast je iznosio nešto više od 41 posto za klijente Addiko Bank a.d. Banja Luka, dok je rast korištenja ove aplikacije za klijente Addiko Bank d.d. Sarajevo iznosio nešto više od 39 posto.

Osim rasta broja transakcija, zabilježen je i snažan rast broja aktivnih klijenata usluge Addiko Mobile.

Broj aktivnih korisnika usluge Addiko Mobile porastao je za 18 posto na kraju juna u odnosu na februar 2020. godine, što je prije svega pokazatelj svjesnosti i odgovornosti naših klijenata prema aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ali i brojnih pogodnosti koje Banka klijentima kontinuirano daje na raspolaganje“, istaknuo je Denis Omeragić, direktor Odjela upravljanja retail proizvodima u Addiko Bank d.d. Sarajevo.

Analizirajući rezultate Addiko Bank a.d. Banja Luka, regija Banja Luka je ostvarila najbolje rezultate, bilježeći rast od 14 posto aktivnih klijenata samo u junu ove godine. Posmatrajući rezultate Banke u cjelini, krajem šestog mjeseca zabilježili smo rast korištenja usluge Addiko Mobile i aktivnih klijenata od gotovo 25 posto u odnosu na rezultate iz februara“, istaknula je Milka Čađo, direktorica Odjela upravljanja retail proizvodima u Addiko Bank a.d. Banja Luka.

Usluga Addiko Mobile je u potpunosti prilagođena klijentima i omogućava jednostavno korištenje i pregled proizvoda i usluga Banke koje klijent koristi. Sa interneta preuzmite aplikaciju Addiko Mobile na vaš mobilni uređaj – Play Store za Android, AppStore za iOS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here