Općina Travnik za poticanje proljetne sjetve za 2020. godinu izdvaja 100.000 KM

Zainteresirani proizvođači uz prijavni obrazac po ovom Javnom pozivu prilažu fakture odnosno fiskalne račune o izvršenoj kupovini repromaterijal

54

Općina Travnik raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za poticanje proljetne sjetve na području općine Travnik za 2020. godinu, za poljoprivredne proizvođače koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i/ili Registar klijenata, i koji su izvršili proljetnu sjetvu.

Općina Travnik i ovo ministarstvo su obezbijedili finansijska sredstva u iznosu od 100.000,00 KM (30.000,00 KM : 70.000,00 KM), a maksimalan iznos novčane podrške koji krajnjem korisniku može biti odobren za poticanje proljetne sjetve iznosi 1.000,00 KM.

Zainteresirani proizvođači uz prijavni obrazac po ovom Javnom pozivu prilažu fakture odnosno fiskalne račune o izvršenoj kupovini repromaterijala, odnosno kupovini sjemena, mineralnog gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća (paradajz, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk bijeli, luk crveni, zelena salata, krompir i sl.) i drugih poljoprivrednih kultura.

Prijavni obrazac za Javni poziv za poticanje proljetne sjetve na području općine Travnik za 2020. godinu, se može preuzeti sa službene web stranice Općine Travnik www.opcinatravnik.com.ba, ili u Službi za razvoj, privredu i vanprivredu, kancelarija broj 9, svakim radnim danom u vremenu od 07:00-15:00 sati.

Uz prijavni obrazac, i fiskalne račune, potrebno je dostaviti i potvrdu banke o otvorenom tekućem računu. Provjera statusa poljoprivrednih proizvođača u Registru poljoprivrednih gazdinstava i/ili Registru klijenata će se vršiti po službenoj dužnosti.

Nakon obrade pristiglih prijava za poticanje proljetne sjetve na području općine Travnik za 2020 godinu, načelnik će odobriti isplatu novčane podrške u skladu sa raspoloživim sredstvima.  Prijave se podnose direktno u kancelariju broj 9 u Općini Travnik, u periodu od 01.07. do 21.07.2020. godine, do 15:30 sati.

Sve dodatne informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom mogu se dobiti u kancelariji Općine Travnik, broj 9. Ili na telefon broj 030/511-277, lokal 244, kontakt osobe Albisa Kahrić i Marko Janković.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here