Neum u programu upravljanja obalskim područjem

Izradu Studije izvodljivosti za obavljanje CAMP projekta u Bosni i Hercegovini podržao je PAP/RAC iz Splita, a obavljena je u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

113

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, usvojilo je Studiju izvodljivosti za obavljanje Programa upravljanja obalnim područjem u Bosni i Hercegovini – CAMP projekat.
Prijedlog za CAMP je područje teritorije općine Neum, koja ima direktan pristup Jadranskom moru i kao takva predstavlja jednu od najvažnijih turističkih destinacija u BiH te s uključenim velikim bogatstvom prirodnih vrijednosti omogućava raznovrsno korištenje cijelog područja općine u privredne, a posebno turističke svrhe.

Studijom izvodljivosti za obavljanje CAMP projekta u BiH daje se pregled postojećih zakona, politika, planova i strategija, analiza institucionalnih aranžmana za upravljanje obalskim područjem, popis tekućih inicijativa i projekata koji imaju za cilj doprinijeti održivom razvoju bosanskohercegovačke obale. Također, identificiraju se potrebe i nedostaci za integriranim upravljanjem obalskim područjem u Bosni i Hercegovini i daje prijedlog CAMP područja i aktivnosti, s ciljem dugoročne održivosti projekta.
Izradu Studije izvodljivosti za obavljanje CAMP projekta u Bosni i Hercegovini podržao je PAP/RAC iz Splita, a obavljena je u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here