Za samo tri sata pola miliona Srbijanaca zatražilo isplatu obećanih 100 eura

Pravo na novčanu pomoć imaju svi punoljetni državljani Srbije, s važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji

80

Pola miliona građana Srbije prijavilo se za isplatu novčane pomoći u iznosu od 100 eura za prva tri sata od kad je omogućena prijava na portalu Uprave za trezor, na web adresi idp.trezor.gov.rs, saopštilo je srbijansko Ministarstvo finansija.

U današnjem (13.5.) saopćenju se podseća da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoljetni državljani Srbije, s važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji.

Potrebno je da u prijavu unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne.

U petak, 15. maja, počet će prijava telefonskim putem, preko kontakt – centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutro.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja.

Podsjeća se da je u cilju podrške građanima u vremenima krize izazvane epidemijom korona virusa, Vlada Srbije odlučila svim punoljetnim državljanima omogućiti dobijanje jednokratne pomoći od 100 eura u dinarskoj protivvrijednosti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here