Info dan – 5. javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za inovativne privredne subjekte u BiH

Iznos grant sredstava kreće se od 10.000 do 30.000 eura

71

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. Sarajevo, u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH, organizira Info dan na kojem će biti predstavljen 5. javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Challenge to Change projekta. Prezentacija 5. javnog poziva održat će se u utorak, 10.  marta 2020. godine u 11,00 sati u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH.

Poziv je usmjeren prema svim privrednim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up firme iznosi 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000,00 EUR, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu od minimalno 50%.

Grant sredstva obezbijeđena su kroz Challenge to Change – C2C program koji provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija RS, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here