‘Klasova’ akcija: Savremeni 4D ultrazvuk za ginekologiju ‘Opće bolnice’

Kompanija 'Klas' osigurala je 4D ultrazvuk za potrebe Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' u Sarajevu

79
Klas

Kompanija ‘Klas’ osigurala je 4D ultrazvuk za potrebe Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu.

To je rezultat višemjesečne akcije koju je pokrenula kompanija ‘Klas’ d.d. Sarajevo pod nazivom ‘Širimo ljubav’, na inicijativu uposlenika Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice ‘Prim.dr. Abdulah Nakaš’.

Precizna dijagnostika

Tim sofisticiranim aparatom trudnicama je osigurano najsavremenije praćenje trudnoće, a ljekarima omogućena precizna dijagnostika.

Uz pomoć 4D ultrazvuka prati se razvoj i stanje ploda, morfologija i funkcija organa, eventualno postojanje patnje ploda, te se na osnovu tih parametara donosi pravovremena dijagnoza.

“‘Klas’ kao društveno odgovorna kompanija usmjerila je dio prihoda od kupovine polubijelog hljeba  u Kantonu Sarajevo, za  kupovinu neophodnog aparata Općoj bolnici i pomogla poboljšanju usluge za trudnice u toj zdravstvenoj ustanovi. Uručenje 4D ultrazvuka planirano je za ponedjeljak, 7. oktobar”, navode iz Opće bolnice.

Kompletna adptacija

Podsjećaju da je nedavno završena kompletna adaptacija Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ Sarajevo i nabavljena nova sofisticirana medicinska oprema, koja će biti upotpunjena i vrijednom donacijom kompanije ‘Klas‘.

U porodilištu Opće bolnice godišnje se uradi oko 1.500 poroda. Već 19 godina dio je velike porodice ‘Prijatelja beba’, koje podrazumijeva afirmaciju dojenja i majčinog mlijeka kao najvećeg dara prirode.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here